Zware tijden voor hooikoortspatiënten

Array

Ondanks het koelere weer, wordt het er voor hooikoortspatienten de komende dagen niet beter op. Door het warme, droge weer van afgelopen week zitten er veel pollen in de lucht en dat blijft zeker tot donderdag zo, aldus een woordvoerder van Weeronline.nl.

Met de oostenwind zijn de afgelopen dagen pollen aangevoerd vanuit Duitsland. ”Alleen neerslag op grotere schaal helpt echt en de eerste echt serieuze buien zullen donderdag pas vallen. Je hebt buien nodig met een aantal millimeter regen”, aldus de woordvoerder. ”Al wordt de situatie daarna alweer snel slechter. De mensen kunnen het best de zee opzoeken. Daar is de lucht wat schoner door een wind van zee.”

Volgens de website Pollennieuws.nl zijn het nu vooral de grassen die pollen verspreiden. ”Vooral ’s avonds hebben mensen er last van, omdat de atmosfeer dan rustiger wordt. Dat merk je in de ochtend ook nog”, lichtte de woordvoerder van Weeronline.nl toe.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen