Eerste online boekenwinkel voor boeken over kanker

Array

Het Helen Dowling Instituut (HDI) lanceert vandaag de website www.boekenoverkanker.com; de eerste webwinkel met boeken over kanker. Uit ervaring weet het instituut dat kankerpatienten en hun naasten troost en kracht halen uit een boek. De boekensite biedt ook vakliteratuur voor hulpverleners en professionals die met kankerpatienten en hun naasten werken. De website www.boekenoverkanker.com is uniek in zijn soort. De webwinkel is er voor iedereen die meer informatie, steun en kracht kan gebruiken bij de diagnose kanker.

Het HDI heeft in de loop der jaren boeken en vakliteratuur verzameld en na vele vragen van clienten en hulpverleners over wat zij het beste kunnen lezen, is besloten deze webwinkel op te richten. Er is voor iedereen wat wils: van roman tot gezondheidsboek. De boeken zijn geplaatst in verschillende categorieen, zodat ze makkelijk vindbaar zijn.Een cliente bij het HDI, Tessi (66), geeft aan hoe lezen haar hielp om te gaan met verwerken. Na het overlijden van haar man kon zij herkenning vinden in boeken over rouw. Het was voor haar lastig om zich te concentreren op andere boeken en zoals zij het zelf omschrijft: ‘Ik had een grote honger naar hoe anderen het ervaren en hoe zij omgingen met rouw’. De webwinkel is dan ook een extra service aan onze clienten en andere mensen die geconfronteerd worden met de diagnose kanker.

 

In samenwerking met YouBeDo heeft het HDI www.boekenoverkanker.com kunnen lanceren. YouBeDo is een online boekenwinkel waarbij een percentage van de boekenprijs naar een goed doel gaat zonder dat het de koper iets extra kost.

 

Helen Dowling Instituut

Het Helen Dowling Instituut in Utrecht biedt psychosociale hulp aan mensen met kanker en hun naasten. Daarnaast verricht het HDI wetenschappelijk onderzoek en biedt het scholing aan zorg- en hulpverleners in de oncologie. De activiteiten zijn erop gericht mensen te helpen de ziekte kanker emotioneel te verwerken.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen