Italiaans biomedische industrie lijdt zwaar onder aardbevingen

Array

Het gebied dat is getroffen door de aardbevingen,regio Emilia-Romagna, is een van de belangrijkste industriele districten in Italie, waar veel bedrijven zijn, geconcentreerd die actief zijn in de biomedische sector. De biomedische district van Emilia-Romangna, lijkt verwoest door de aardbeving. De regio is bekend om haar internationale excellentie op het gebied van de biomedische industrie. De regio bevindt zich in zwaar weer, en niet in de laatste plaats vanwege de  van te late betalingen door de overheden. Guiseppe Degrandi, een lid van de Uitvoerende Raad Assogenerici benadrukt dat er fundamentele steun nodig is voor de wederopbouw van de bedrijven om ervoor te zorgen dat onderzoek, kennis en kunde niet verloren gaat.

In het district van Emilia-Romagna zitten zo’n 292 bedrijven met  meer dan 4900 medewerkers. De belangrijke motor van de ontwikkeling in de provincie Modena en meer in het algemeen in Emilia. De 5 grootste bedrijven die veel aktiviteiten ontplooien in de regio Modena zijn _ Gambro, B Braun, Tyco, Fresenius en Sorin. Deze bedrijven zijn verantwoordelijk voor het overgrote deel van de omzet in de regio. En vier van de vijf zijn buitenlandse multinationals (Zweeds, Duits, Amerikaans). De regio is bang dat de multinationals ervoor kiezen om de fabriek naar andere regio’s te verplaatsen vanwege de noodzaak van heropbouw  zodat ze elders tegen lagere kosten de fabrieken weer op kunnen bouwen.

De regio hoopt in korte tijd een gedeeltelijke bijdrage aan staatssteun van de EU zodat herbouw nog steeds aantrekkelijker blijft in de regio rond Modena. Het verlies van kostbare biomedische produktie hub, zou anders na de aardbeving  een tweede klap voor Mirandola (en Emilia) betekenen.

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen