Dirk Dotinga benoemd tot lid Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds

Array

Op 24 mei jl. heeft de Algemene Ledenvergadering van KNCV Tuberculosefonds de heer D.S. (Dirk) Dotinga benoemd tot lid van de Raad van Toezicht. Dirk Dotinga volgt de heer N.D. (Nanno) Kleiterp op in de Raad van Toezicht, en wordt tevens voorzitter van de Audit Commissie. Nanno Kleiterp treedt, na het vervullen van twee benoemingstermijnen, volgens rooster terug uit de Raad van Toezicht.

De overige leden van de Raad van Toezicht zijn mevrouw D. (Dina) Boonstra (voorzitter), mevrouw dr. M.J.A. (Maartje) van Putten, mevrouw X. (Xiaoling) Sun en de heren dr. M. (Maurits) Verhagen, dr. J.M.M. (Sjaak) de Gouw en prof. dr. J.M.A. (Joep) Lange.

Dirk Dotinga
De heer Dotinga is 22 jaar internationaal werkzaam geweest bij de Koninklijke Shell Groep en vier jaar als adjunct-directeur bij provincie Zuid-Holland. Sinds medio 2007 is hij werkzaam als interim management consultant. Hij heeft ruime ervaring op de gebieden financien, strategie, governance, audit- en risicomanagement en is eveneens ervaren op het gebied van organisatievraagstukken.

Raad van Toezicht KNCV Tuberculosefonds
De Raad van Toezicht bestaat uit vijf tot zeven natuurlijke personen en heeft als taak toezicht te houden, zowel voor- als achteraf, op het gevoerde bestuur en de algemene gang van zaken binnen KNCV Tuberculosefonds. Leden van de Raad van Toezicht werken onafhankelijk en onbezoldigd. De Raad van Toezicht moet onder meer goedkeuring verlenen aan het financiele beleid van de organisatie, het aangaan van strategische samenwerkingsovereenkomsten en voor het voortbestaan van de organisatie van belang zijnde directiebesluiten. Daarnaast adviseert de Raad van Toezicht inhoudelijk over te volgen beleid en strategie van KNCV Tuberculosefonds.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen