Geheugen Boulevard Alzheimer Centrum Limburg

Array

Zondag 10 juni a.s vindt de Geheugen Boulevard van Alzheimer Centrum Limburg van het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ plaats. Deze speciale boulevard is ingericht bij het Discovery Center Continium in Kerkrade, omdat het ACL en Continium dit jaar samen het ‘Project Brain’ hebben opgestart. De medewerkers van het ACL laten zondag de bezoekers in Kerkrade kennis maken met alle aspecten van hun werk en onderzoek voor de dementiepatienten en hun mantelzorgers.

Zondag 10 juni a.s. in Discovery Center Continium in Kerkrade
De hele dag door kunt u stands bezoeken waarin onze onderzoekers aan bezoekers uitleggen en laten zien waar ze mee bezig zijn. Waaraan men ook actief kan meedoen! Daarnaast zijn er korte praatjes in de ‘Speakers Corner’, waarin de jonge wetenschappers kort en begrijpelijk uitleggen wat ze doen, waarom en hoe ze dit doen en wat zij met de resultaten hopen te bereiken!

Programma
Het programma van deze dag ziet er als volgt uit:
12.15u – 12.30u: Opening van de dag door prof.dr. Frans Verhey, wetenschappelijk directeur van het Alzheimer Centrum Limburg, in de ‘Speakers Corner’;
13.15u – 14.00u: Ronde tafel gesprek met als gesprekleider prof.dr. Rudolf Ponds, in ‘The Hall of Fame’;
14.15u – 14.45u: Familie Kennis Quiz, in het ‘Future Forum Theater’;
15.00u Р15.40u: Presentatie in het Theater door dr Marjolein de Vugt, co̦rdinator van het ACL, en haar collega prof.dr. Frans Verhey.

Tentoonstelling
En natuurlijk is er ook nog de tentoonstelling ‘Get smart; Entertain your Brain!’ die het bezoeken zeker waard is! De entree voor deze multimediale ervaring bedraagt 11 euro.

Meer informatie:
www.alzheimercentrumlimburg.nl | www.geefomalzheimer.nl | www.continium.nl | www.projectbrain.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen