Wegzuigen bloedprop niet van invloed op uitkomst dotterbehandeling

Array

Promotie
Dhr. M.A. Vink/ Geneeskunde
The merit of radial access, thrombus aspiration, and drug-eluting stents in primary PCI. Controversies in the treatment of acute myocardial infarction

Bij de behandeling van een acuut hartinfarct wordt de afgesloten kransslagader zo snel mogelijk geopend met een dotterbehandeling (PCI). Maarten Vink belicht drie factoren die van invloed kunnen zijn op de prognose. Hij beschrijft goede ervaringen met behandeling via de polsslagader als alternatief voor de traditionele werkwijze via de lies. Daarnaast constateert hij dat het wegzuigen van de bloedprop die mede het hartinfarct heeft veroorzaakt (thrombus-aspiratie) geen invloed blijkt te hebben op de uitkomst van het dotteren. Aan de hand van een groot gerandomiseerd onderzoek beschrijft Vink dat het gebruik van medicijnafgevende stents bij een acuut hartinfarct op de langere termijn dezelfde uitkomst geeft als conventionele stents.

Donderdag 21 juni 2012, 14:00 uur

Promotor
dhr. prof. dr. R.J. de Winter,
dhr. prof. dr. J.G.P. Tijssen

Locatie
Agnietenkapel
Oudezijds Voorburgwal 231
1012 EZ Amsterdam

Deelname
Toegang vrij

bron: Universiteit van Amsterdam

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen