Academie Minerva in het UMCG

Array

Expositie over ‘Kunst en Healthy Ageing’ vanaf 13 juni
‘Kunst en Healthy Ageing’, dat is de titel van de expositie die van 13 juni t/m 14 september te zien is in het UMCG. Vijf jonge vormgevers en beeldend kunstenaars van Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen geven beeldend hun visie op het thema Healthy Ageing, gezond en actief ouder worden. Tijdens de expositie zijn werken te zien van Floris de Jonge, Hannah Liem, Mirjam Offringa, Moniek Westerman en Emma Wilson. Het Kunstgenootschap Thomassen à Thuessink organiseert samen met Academie Minerva deze nieuwe tentoonstelling.

In 2006 koos het UMCG voor de focus op Healthy Ageing in al haar activiteiten. Centraal in deze focus staat de vraag: hoe kunnen we meer gezonde jaren aan het leven toevoegen. Een focus die vele verschillende aspecten in zich heeft. Het UMCG werkt daarom met diverse andere kennisinstellingen, overheden en het bedrijfsleven in Noord-Nederland samen en richtte met deze partners het Healthy Ageing Network Northern Netherlands op.

Healthy Ageing is een thema dat velen inspireert. Niet alleen medici en onderzoekers, maar ook filosofen, economen, schrijvers en kunstenaars. Healthy Ageing is een breed thema: het gaat over de levensstijl van mensen, sociale omgeving, erfelijkheid, voeding en beweging. Al deze verschillende aspecten komen terug in de kunstwerken van deze expositie.

 

Kunst en cultuur worden in de gezondheidszorg steeds vaker en bewuster ingezet om mensen actief en gezond te houden. Patienten vergeten even dat ze patient zijn als ze kunst in het ziekenhuis zien. Dat is de reden dat het UMCG al vele jaren een actief kunstbeleid voert en het kunstgenootschap Thomassen à Thuessink oprichtte. Dit kunstgenootschap organiseert tentoonstellingen, educatieve projecten en andere publieksactiviteiten waarin kunst, gezondheidszorg, wetenschap en de actualiteit elkaar raken. Het is een samenwerkingsverband van Academie Minerva Hanzehogeschool Groningen, het Groninger Museum, het Drents Museum, Kunstruimte Wagemans en het UMCG.

De opening van deze tentoonstelling is woensdag 13 juni om 16.30 uur. De heer Bert Bruggeman, voorzitter Raad van Bestuur UMCG verricht de opening.

Bron: UMCG

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen