Volgende stap structurele implementatie eHealth in Nederland

Array

Een samenwerking tussen Zorgverzekeraars Nederland, artsenfederatie KNMG en patientenorganisatie NPCF moet e-Health geaccepteerd krijgen in Nederland. Zij overhandigden daarom vorige week de ‘Nationale Implementatie Agenda eHealth’ aan minister Edith Schippers. De minister lanceerde daarop de permanente monitor e-Health.

De partijen beloven zich de komende jaren te storten op de implementatie van e-Health. Tussen nu en 2015 zullen zij met acht punten aan de slag gaan, waaronder telemonitoring bij patienten met diabetes en bij patienten met chronisch hartfalen.

Ook gaan zij de eerstelijnszorg en ketenondersteuning versterken. Hierbij gaat het om meer zelfmanagement door patienten en verhoging van kwaliteit en gemak.

Permanente monitor e-Health
Minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport kondigde kort daarop de  permanente monitor e-Health aan. Zij wil op die manier beter inzicht krijgen op het gebruik van e-Health in Nederland.

Ook gaat zij met de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) kijken welke regelgeving aangepast moet worden om het gebruik van e-Health breder mogelijk te maken. Verder stelt zij 5 miljoen euro beschikbaar voor het creeren en toepassen van standaarden op het gebied van e-Health.

Schippers: “De vrijblijvendheid is voorbij, alleen als er echt werk van gemaakt wordt, krijgen e-Healthtoepassingen een plaats in onze gezondheidszorg.”

Lees hier meer over de ‘Brede samenwerking voor invoering e-Health’.
Lees hier
meer over ‘Minister Schippers start permanente monitor e-Health’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen