International Child Neurology Congress naar Nederland

Array

Van 1 tot 6 mei 2016 zal het 14e International Child Neurology Congress (ICNC) in Amsterdam worden georganiseerd. Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC), de Nederlandse Vereniging voor Kinderneurologie (NVKN), Amsterdam Marketing, Amsterdam RAI, KLM & Congrex hebben er gezamenlijk voor gezorgd dat dit congres in 2016 in Nederland wordt gehouden. Het ICNC 2016 zal naar verwachting zo’n 1500 deelnemers uit de hele wereld trekken.

Goede samenwerking levert resultaat
Met enthousiasme hebben de betrokken partijen samengewerkt om deze poging (bij een eerdere poging koos dit congres niet voor Nederland) wel te doen slagen. De goede bereikbaarheid van Amsterdam Airport Schiphol, de goede faciliteiten van Amsterdam RAI en doortastend optreden van de NVKN onder leiding van voorzitter Kees Braun, waren medebepalend om dit congres in Nederland te organiseren. Het gekozen thema van het congres in combinatie met de aantrekkelijkheid van het totaalvoorstel voor accommodatie, stad en dienstverlening gaven de doorslag.

Economisch belang congressen
Nederland doet het goed als bestemming voor internationale congressen. Op de jaarlijkse ranglijst Internationale Congresdestinaties van de International Congress and Convention Association (ICCA) staat Nederland op de negende plaats. Met 291 internationale meetings in 2011 betekent dit een stijging van 33% ten opzichte van 2010, toen Nederland de dertiende plaats innam. Eric Bakermans, Manager Meetings & Congressen van het NBTC: ‘In 2011 waren de internationale congressen in ons land goed voor een economische waarde van zo’n 175 miljoen euro.’

Belang voor kinderneurologie
De organisatie van het wereldcongres in 2016 vormt een grote stimulans voor de Nederlandse kinderneurologie. De NVKN bestaat nu  bijna 40 jaar en veel van haar leden hebben in belangrijke mate bijgedragen aan de ontwikkelingen in het vakgebied, zowel binnen als buiten Nederland. Het thema van het 2016 congres ‘Bridging Worlds; Child Neurology from a Global Perspective’ sluit naadloos aan bij de doelstellingen van de International Child Neurology Association.

bron: NBTC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen