JBZ Award voor aankomend kunsttalent

Array

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt een aanmoedigingsprijs in voor beginnend beeldend talent, de JBZ Award. Een selectie net-afgestudeerde kunstenaars van AKV|St.Joost wordt in de gelegenheid gesteld werk tentoon te stellen op de boulevard van het ziekenhuis. Vijf door de academie genomineerde kunstenaars richten samen de zomerexpositie in. Uit één van deze genomineerden wordt de winnaar gekozen, die € 2.500,- ontvangt om te besteden aan de uitvoering van nieuw werk. De JBZ Award wordt in 2012 voor het eerst uitgereikt en mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Kunst maakt deel uit van de healing environment die het ziekenhuis zijn patienten wil bieden. Regelmatig zijn daarom concerten te horen en exposities te zien, waarbij samengewerkt wordt met lokale culturele instellingen.  Ook onderhoudt de kunstcommissie contact met lokale kunstenaarsgroepen en kunstopleidingen. Het ziekenhuis kan een platform zijn om nieuw talent aan het aan het Bossche publiek te tonen.

Een commissie bestaande uit Peter Sleijffers, lid van het bestuur Vrienden van het Jeroen Bosch Ziekenhuis, Jan van Hoof, galerie-eigenaar en Celia Noordegraaf, communicatiemanager en lid van de kunstcommissie van het ziekenhuis kiest op 27 juni een winnaar uit de vijf door de academie genomineerde kandidaten. Deze winnaar wordt op 28 juni, tijdens de diploma-uitreiking van de academie, bekendgemaakt. De zomerexpositie met het werk van de vijf jonge kunstenaars is van augustus tot half oktober 2012 op de boulevard van het ziekenhuis te zien. Op vrijdag 31 augustus vindt van 15.00 tot 16.00 uur een openbaar interview met de winnaar plaats.

bron: JBZ


Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen