Digitale Zorggids wijst de weg

Array

Naar verwachting zijn er binnen drie jaar tijd meer dan een miljoen digitale hulpmiddelen voor zorg op afstand. Waarschijnlijk zien we tegen die tijd de bomen niet meer door het digitale bos aan apps, tools en sites op het gebied van zorg. Hoe weet ik dan welke app de goede antwoorden geeft op vragen over een bepaalde aandoening? Welke digitale informatie is er sowieso beschikbaar en kan ik daar wat mee op bijvoorbeeld mijn mijn iPad?

Aan het eind van deze zomer geeft de Digitale Zorggids antwoord op deze vragen. De Digitale Zorggids is een website die de NPCF momenteel ontwikkelt, samen met uitgeverij BSL. Bezoekers kunnen sites, tools, apps, portals en services zoeken, vinden en waarderen.

De Digitale Zorggids biedt een ‘vraag & aanbod’ mogelijkheid, een ‘etalage’ voor nieuwe digitale toepassingen en een mogelijkheid voor vragers en ontwikkelaars om elkaar te vinden.

Naast de NPCF en BSL zijn ook partijen als de KNMG en andere patientenorganisaties betrokken. In de nieuwe blog van Wilna Wind kunt u meer lezen over deze gids.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen