Beantwoording Kamervragen over wijziging Zorgverzekeringswet en Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

Array

Antwoorden van minister Schippers (VWS) op Kamervragen die tijdens het wetgevingsoverleg van 18 juni 2012 zijn gesteld. Onderwerp is de wijziging van de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten ter uitvoering van het Begrotingsakkoord. De minister gaat ook in op de e-mails die de SP tijdens dit overleg heeft ingebracht.

Geachte voorzitter,
Afgelopen maandag hebben wij een wetgevingsoverleg gevoerd over de Wijziging van de Zorgverzekeringswet en de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten ter uitvoering van het Begrotingsakkoord en over de brief over de Voorhangprocedure o.g.v. art. 124 Zorgverzekeringswet. Tijdens dat wetgevingsoverleg heeft u verschillende vragen gesteld en heeft de SP#fractie bij haar inbreng de bij haar binnengekomen mails van mensen in het land ingebracht. Als bijlage bij deze brief vindt u mijn reactie op de mails van de SP#fractie schriftelijk, opdat deze reactie ook op eenvoudige wijze onder de aandacht van deze afzenders kan worden gebracht. Tevens beantwoord ik de door de fracties gestelde vragen. Tot slot ga ik in op het door het lid Leijten ingediende amendement.
Hoogachtend,
de Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,
mw. drs. E.I. Schippers
Beantwoording Kamervragen over wijziging Zorgverzekeringswet en Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten

PDF document | 44 pagina’s | 338 KB

Kamerstuk: Kamervragen | 20-06-2012 | VWS

Bron: Rijksoverheid

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen