Driekwart van huisartsen is voor eigen bijdrage bij gebruik van huisartsenposten

Array

77 Procent van de huisartsen is voor invoering van een  eigen bijdrage  bij gebruik van een huisartsenpost. In 2010 was dat nog 65 procent. Bij een onderzoek (.pdf) van  HuisartsVandaag en de Vereniging Praktijkhoudende Huisartsen, waarover het vakblad Medisch Contact schrijft, blijken deze percentages. Ruim duizend artsen van de 11.000 in Nederland die in het onderwerp geïnteresseerd zijn deden mee aan de steekproef en konden aangeven hoe ze over de kwestie denken. 80 Procent van de hulpvragen ’s avonds, ’s nachts en in het weekend blijkt niet spoedeisend te zijn.

In principe  zijn huisartsen zijn geen voorstanders van een eigen bijdrage en willen de zorg zo toegankelijk mogelijk houden. Ze verwachten dat een eigen bijdrage  remmend  zal werken op een bezoek aan een huisartsenpost.

Vorige week pleitte een ambtelijke werkgroep ook al voor een eigen bijdrage voor de huisartsenpost. Dat advies was een van de aanbevelingen om de stijging van de kosten in de zorg terug te dringen.

 

Trefwoorden
Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

One thought on "Driekwart van huisartsen is voor eigen bijdrage bij gebruik van huisartsenposten"

  1. Als bereikbaarheid van huisarstenzorg voor forensen 100% op orde is, dan zijn boetes pas op z’n plaats. Nu vooral probleem forens. En ook in het algemeen is de huisarts slecht bereikbaar. Als je als moeder de hele dag moet bellen en pas 2 dagen later terecht kan, kan het zomaar zijn dat het probleem van kind ’s avonds of ’s nachts urgent is geworden. Is de boete dan verhaalbaar op de slecht bereikbare huisarts?

Comments are closed.

Recente artikelen