Europese Spelen voor Hart- en Longgetransplanteerden Apeldoorn 2012

Array
De 14e editie van de Europese Spelen voor Hart- en Longgetransplanteerden worden dit jaar gehouden in Apeldoorn van woensdag 27 juni t/m zondag 1 juli. Deze Spelen worden om de twee jaar georganiseerd in een van de Europese landen die lid zijn van de European Heart and Lung Transplant Federation (EHLTF).

Tijdens de Spelen in Apeldoorn zullen er maar liefst 430 deelnemers aanwezig zijn. Mensen met een hart- en/of een harttransplantatie strijden tegen elkaar op diverse sportonderdelen. De deelnemers hebben zich voor 10 sporten kunnen inschrijven, te weten: atletiek, wielrennen, crosscountry, volleybal, tafeltennis (enkel, dubbel), badminton (enkel, dubbel), tennis (enkel, dubbel), zwemmen, golf en petanque. De sportdisciplines worden georganiseerd in samenwerking met diverse sportverenigingen uit Apeldoorn, op basis van de Rules & Regulations 2011 van de EHLTF.

 

Sinds 1994 toen de Spelen gehouden werden in Helsinki, zijn ze onder andere georganiseerd in Lausanne Zwitserland 1996, , Sandefjord Noorwegen 2000, Klagenfurt Oostenrijk 2002, Dublin Ierland 2004, Napels Italie 2006, Vichy Frankrijk 2008 en in Vaexjoe Zweden in 2010. Dit jaar, in de zomer van 2012 worden de Spelen georganiseerd in Nederland in Apeldoorn.

 

De gemeente Apeldoorn verleent haar medewerking aan dit bijzondere evenement en opent de deuren van de stad voor hart- en longgetransplanteerden en hun supporters uit heel Europa. Een uniek en bijzonder evenement!

 

De deelnemers tonen aan dat na hun ingrijpende en levensreddende transplantatie opnieuw een ‘normaal’ leven mogelijk is. De Europese Spelen heeft dan ook als doel:

 

fS Informeren van zoveel mogelijk mensen over orgaandonatie

fS Aanzetten van zoveel mogelijk mensen tot donorregistratie

fS Aanmoedigen van sportieve activiteiten door getransplanteerden

fS Bedanken van orgaandonoren via hun nabestaanden voor hun ‘gift of life’

 

Bij dit alles staat de aloude Olympische gedachte voorop: ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

 

De sportenonderdelen tijdens de Spelen zullen op diverse sportaccommodaties in gemeente Apeldoorn plaatsvinden. Het bezoeken van wedstrijden is vrij toegankelijk.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen