MSD zet zich opnieuw massaal in voor Stichting KIKA

  • Bijna 400 medewerkers, introducés en kinderen doen mee aan de Run for KiKa
    29.000 euro in Eindhoven brengt totaal van MSD op 65.500 euro Farmaceutisch bedrijf MSD in Oss heeft massaal meegelopen aan de eerste Run for KiKa in Eindhoven. Bijna 400 MSD-collega’s en hun kinderen, familie, vrienden en relaties liepen enthousiast mee op het terrein van Recreatiegebied Aquabest om geld in te zamelen voor de stichting KiKa (Kinderen Kankervrij).

Een gezellig en sportief familie-evenement waarin groot en klein meestreden in de strijd tegen kinderkanker. Er werd hardgelopen om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Stichting KiKa. En zeer succesvol! Aan het einde van de dag reikten de directieleden Mirjam Mol-Arts, Cees Mens en Trinette Stolle samen met de 12-jarige deelneemster Manouk namens MSD een cheque uit van maar liefst 29.000 euro (zie foto). Daarnaast hebben onze MSD-collega’s ook zelf fanatiek sponsorgelden ingezameld voor de stichting.

De 12-jarige Manouk uit Heesch was 4 jaar oud toen zij plotseling werd geconfronteerd met leukemie. Nu verkeert zij in goede gezondheid en liep ze zondag 5 kilometer mee met het team van MSD! Maar ook de directieleden liepen de race trots uit.

De Run for KiKa was voor MSD een geslaagd evenement. Ondanks het slechte weer waren in totaal bijna 800 lopers op de been voor de stichting. Run for KiKa bestaat uit een hardloopparcours van 5 of 10 kilometer, een KidsRun van 1 kilometer en een wandeltocht van 10 kilometer. Deelnemers brengen zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar om KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) te ondersteunen.

KiKa werft fondsen ten behoeve van onderzoek waarmee deze centra versneld therapieen kunnen ontwikkelen voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Dit goede doel sluit perfect aan bij het streven van MSD om innovatieve medicijnen te ontdekken en te ontwikkelen die het verschil kunnen maken in het leven van een patient.

Guus van der Vat, algemeen directeur van MSD: “MSD is al vele jaren jaren hoofdsponsor van de Run for KiKa. Dit jaar voor het eerst behalve in Spaarnwoude óók in Aquabest bij Eindhoven. De massale toeloop is het beste bewijs dat wij KiKa allemaal een warm hart toedragen!” Op 10 juni 2012 liepen al ruim duizend MSD-collega’s en hun kinderen, familie, vrienden en relaties mee in Spaarnwoude (omgeving Haarlem) om geld in te zamelen voor de Stichting KiKa.

MSD heeft met de Run for KiKa in Spaarnwoude en Eindhoven in totaal 65.500 euro aan Stichting KiKa gedoneerd

Over MSD
Het MSD van vandaag is wereldleider op het gebied van gezondheidszorg en werkt mee aan eengezonde wereld. Met onze geneesmiddelen, vaccins, biologische therapieen, producten en diensten bieden we innovatieve behandelingen voor een betere gezondheid van mensen en dieren in meer dan 140 landen. We zijn actief betrokken bij een betere toegang tot de gezondheidszorg. Dat doen we met uitgebreid beleid, programma’s en samenwerkingsverbanden. MSD is onderdeel van Merck & Co., Inc., waarvan het hoofdkantoor is gevestigd in de Verenigde Staten. In Nederland heeft MSD vestigingen  in Haarlem, Oss en Boxmeer. Ga voor meer informatie naar www.msd.nl.
Over (Run for) KiKa

Run for KiKa bestaat uit een hele reeks sportieve uitdagingen, waarbij de deelnemers zich laten sponsoren. Run for KiKa vindt dit jaar in 5 locaties plaats, Goede doelen organisatie KiKa bestaat ruim 10 jaar en zet zich op allerlei manieren in om geld in te zamelen voor het ontwikkelen van betere behandelmethoden van kinderkanker. Op dit moment geneest 75% van alle kinderen met kanker, volgens de experts van KiKa is een genezingspercentage van 95% in 2025 een heel haalbare doelstelling. Zie ook www.runforkika.nl/eindhoven

bron: MSD