Nationale Zorg Jaarprijs Gala 2012 werkt samen met Nationaal Congres Gezondheidszorg

Array

Het tweede Nationale Zorg Jaarprijs (NZJ) Gala vindt dit jaar plaats tijdens het Nationaal Congres Gezondheidszorg (NCG) op 20 september 2012 in het NBC-evenementencentrum in Nieuwegein. Na afloop van het congres vindt het NZJ Gala plaats. Tijdens dit gala reikt de NZJ zes jaarprijzen uit, waaronder voor ‘Topziekenhuis overall’ en voor ‘Topkliniek’. Daarnaast zijn er vakjury- en publieksprijzen, waaronder ‘Meest aantrekkelijke ziekenhuis om voor te werken’ en ‘Meest patientvriendelijke ziekenhuis’.

Sprekers tijdens het NZJ Gala zijn onder anderen Pauline Meurs van ZonMw en Rien Meijerink van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg. Zij gaan in op het belang van zorgpreventie. Wilna Wind van de Nederlandse Patienten- en Consumentenfederatie (NPCF) gaat in op het centraal stellen van de patient, terwijl John Lebbink, neuroloog en een van de initiatiefnemers van de Dr. Yep-jaargids, spreekt over de beste zorgkeuze.

De Nationale Zorg Jaarprijs is hét platform ter stimulering van bijzondere prestaties, hogere kwaliteit en meer transparantie in de zorg. Dit initiatief stelt zich ten doel een positieve bijdrage te leveren aan het imago van de zorgsector voor zowel consumenten als (potentiele) werknemers.

“De Nationale Zorg Jaarprijs draagt op een positieve manier bij aan het imago van de zorgsector”, zegt Karel Smit, directeur van de Nationale Zorg Jaarprijs. “Door samen te werken met het NCG, zoeken we mogelijkheden hoe de zorgvraag en het zorgaanbod in evenwicht te brengen zijn, zonder de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg aan te tasten. We verwachten door de samenwerking met NCG kennis over de zorg nog beter te kunnen delen met een brede doelgroep. En wat mooi is: mensen met een kaartje voor het NCG hebben zonder extra kosten toegang tot het NZJ Gala.”

“Net als de Nationale Zorg Jaarprijs heeft het Nationaal Congres Gezondheidszorg als doelstelling om strategische kansen in de zorgsector in kaart te brengen en te bespreken”, zegt Tabitha Lamers, Business Unit Manager Zorg bij het Nationaal Congres Gezondheidszorg. “We zijn dan ook zeer verheugd dat het NZJ Gala dit jaar gekoppeld is aan ons congres.”

Meer informatie over de Nationale Zorg Jaarprijs 2012 is te vinden op www.nationalezorgjaarprijs.nl.

Kaarten voor het Nationale Zorg Jaarprijs Gala 2012 zijn verkrijgbaar via: www.nationalezorgjaarprijs.nl/kaarten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen