Ereteken en Tanspenning voor rector Mols

Array

Tijdens zijn afscheid als Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht op vrijdag 29 juni ontving prof. mr. Gerard Mols twee onderscheidingen voor zijn verdiensten als rector.

Dr. J. Tans Penning en Ereteken Maastricht
De Gemeente Maastricht reikt Mols het Ereteken uit. Van collegevoorzitter prof. dr. Martin Paul ontving Mols de dr. J.G.H. Tanspenning, de hoogste onderscheiding van de UM, vernoemd naar de grondlegger van de universiteit, Sjeng Tans. Mols wordt hiermee onderscheiden voor de belangrijke bijdrage die hij heeft geleverd aan de internationalisering van de Universiteit Maastricht en de versterking van samenwerkingsverbanden binnen de regio.

Officier
Eerder dit jaar is Gerard Mols benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn bijzondere verdiensten in de uitoefening van zowel zijn hoofdfunctie van rector, als in nevenfuncties.

Opvolger
Prof. mr. Gerard Mols wordt opgevolgd door prof. dr. Luc Soete. Mols blijft nog tot eind augustus in functie: per 1 september 2012 start officieel de aanstelling van Soete. Met een termijn van acht jaar en acht maanden zal Mols de langstzittende Rector Magnificus van de Universiteit Maastricht zijn.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen