Professor George Padberg wint de FSHD-Award

Array

Tijdens het symposium ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van de FSHD Stichting reikte de voorzitter van de FSHD Stichting een cheque van 50.000 euro uit aan Professor George Padberg , te besteden aan FSHD-onderzoek aan het UMC St.Radboud te Nijmegen.

*Met deze prijs willen wij Professor Padberg eren en bedanken voor alles wat hij gedaan heeft om de spierziekte FSHD op de kaart te zetten, en de basis te leggen voor het begrijpen van de ziekte*.Padberg is wereldwijd vermaard op het gebied van FacioScapuloHumeral distrophy*( FSHD). In 1982 promoveerde Padberg in Leiden op FSHD. Later werd hij hoofd van de afdeling Neurologie aan het UMC St. Radboud in Nijmegen, maar FSHD bleef zijn onderzoeksfocus. De meeste mensen met FSHD in Nederland zijn door hem gezien en worden direct of indirect door hem begeleid. Padberg is een bevlogen arts: op alle bijeenkomsten van pati*nten is hij aanwezig en geeft informatie over FSHD en het omgaan met FSHD. *Professor Padberg mag zich met trots Mister FSHD noemen*, zegt van der Graaf in zijn speech. *Wij hopen dat wij nog lang van de kennis en ervaring van Professor Padberg kunnen profiteren en dat hij nog veel jonge onderzoekers zal stimuleren om zich ook in te zetten voor de strijd tegen FSHD*. In zijn reactie zei Professor Padberg: *Er zijn nog veel stappen te zetten om de ziekte te doorgronden en te komen tot een therapie voor FSHD. Daar blijven wij ons voor inzetten*

 FSHD-Symposium
De FSHD Stichting organiseerde op 29 juni jl. een symposium ter gelegenheid van haar 15-jarig bestaan. Vooraanstaande wetenschappers als Prof. Silv*re van der Maarel van het LUMC, en de hoogleraren George Padberg en Baziel van Engelen van het UMCN informeerden het gehoor, bestaande uit pati*nten, donateurs en onderzoekers, over de meest recente stand van zaken van het onderzoek naar een therapie voor deze vorm van spierdystrofie. Sinds de ontdekking van het genetisch mechanisme van FSHD, door Professor van der Maarel cs. in 2010, concentreert het onderzoek zich op het ontwikkelen van een therapie voor FSHD. Goede voortgang wordt daarbij geboekt. Een aantal van de nieuwe inzichten werden tijdens het symposium gepresenteerd. Het symposium vond plaats in het KPMG gebouw te Amstelveen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen