Wat kan ik met mijn ZZP?

Array

Clienten met een zorgzwaartepakket (ZZP) lopen in de praktijk regelmatig tegen vragen aan. Wat zijn de mogelijkheden met mijn ZZP? Hoe vind ik een balans tussen hulp krijgen en zelfstandigheid? Op welke manier kan ik regie over mijn eigen leven voeren? Hoe kan ik actief mijn zorg (mee) invullen?

Bovenstaande vragen waren de aanleiding om verschillende mogelijkheden met een ZZP op een rij te zetten. Zorgaanbieders geven op papier de mogelijkheden met een ZZP aan, clienten vertellen voor de camera hoe zij hun ZZP ingevuld hebben.

Zo vertelt een echtpaar (ZZP VV-4 en VV-5) welke hulp ze krijgen en wat ze zelf nog doen. “… Ontbijt en avondeten doen we zelf. Het warme eten gaat centraal”.

Hatice (ZZP VG-6) vertelt over het wonen op de zorgboerderij. “… dat je je eigen ideeen mag hebben en dat daar ook naar gekeken wordt. Dat vind ik vooral het leukste.”

En vertelt Marijke (ZZP GGZ-B5) hoe zij ervoor gezorgd heeft dat haar wens in vervulling is gegaan. “…en sinds een anderhalf jaar is het eindelijk toegestaan om kleine huisdieren te hebben”.

Het op een rij zetten van mogelijkheden behoorde tot het project ‘Zorgzwaartepakketten in de praktijk’ dat Platform VG, Landelijk Platform GGZ en NPCF hebben uitgevoerd.

Meer informatie over mogelijkheden met een ZZP is te vinden op de website Zorgzwaarte-pakket.nl. Ook zijn er brochures en wegwijzers te vinden die clienten kunnen helpen bij het invullen van het zorg- of leefplan.

bron: NPCF

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen