Verkenning regionale samenwerking ziekenhuizen Leidse regio

Array

Het Diaconessenhuis Leiden, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en Rijnland Ziekenhuis verkennen momenteel de mogelijkheden tot intensievere samenwerking tussen de drie ziekenhuizen.

Doel is om de kwaliteit en toegankelijkheid van de zorg in de regio Leiden te verbeteren en de continuïteit van zorg in de regio te garanderen. De samenwerking tussen de twee algemene ziekenhuizen en het universitair medisch centrum biedt toegevoegde waarde ten aanzien van de kwaliteit van opleiding, onderzoek en innovatie.

De komende periode onderzoeken verschillende teams van medisch specialisten de mogelijkheden voor nieuwe samenwerkingsverbanden. De teams richten zich op complexere zorgthema’s als oncologie, vaatzorg en acute zorg en op de regionale speerpunten ouderenzorg en beweging. De verkenning tot samenwerking wordt ondersteund door zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

bron: LUMC

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen