Fel protest tegen dierproeven op wetenschapspark Landerd Campus

Array

Dit is een origineel bericht van Anti Dierproeven Coalitie (ADC)
Woensdag 18 juli houden 100 activisten van de Anti Dierproeven Coalitie (ADC) een grote manifestatie voor de ingang van het nieuwe wetenschapspark Landerd Campus in Schaijk. Met deze actie wil ADC voorkomen dat de lege kennels opnieuw gevuld worden met proefhonden.

ADC-campagneleider Robert Molenaar: ‘Sinds juli 2011 is dit voormalige dierproefcentrum niet meer in gebruik. Investeringsmaatschappij Kadans Biofacilities heeft de locatie opgekocht en wil er een wetenschapspark van maken. Op het terrein vonden jarenlang akelige giftigheidstesten op honden plaats.’

De Anti Dierproeven Coalitie (ADC) is woedend op Kadans en start een campagne.
Molenaar: ‘We willen voorkomen dat honden, muizen, ratten, konijnen en cavia’s massaal gebruikt gaan worden in experimenten. De proefdieren worden gedwongen om hun lichaam ter beschikking van de wetenschap te stellen, daar hebben deze dieren nooit om gevraagd! Het is het al oude verhaal van het grote geld. Om geld en jobs te creeren moeten proefdieren lijden. We willen niet dat er straks weer honderden beagles opgesloten zitten in Schaijk.’

Deze manifestatie is het startschot van een intensieve campagne tegen dierproeven op de Landerd Campus. ADC zal frequent actievoeren bij de Landerd Campus, Kadans Biofacilities en potentiele huurders. ADC heeft al meerdere malen aangetoond dat zij met hun campagnes resultaten boeken. Zo werd dankzij ons het wetenschapspark ScienceLink in Venray nooit gebouwd.

-Manifestatie: Proefdieren worden vaak opzettelijk verwondingen toegebracht. Deze verwondingen bootsen we na op drie proefpersonen. Zij houden uitvergrote foto’s vast van de proefdieren die dit trieste lot al hebben meegemaakt. (Zie foto). Om de drie personen staan 100 dierenvrienden met een uitvergrote foto van een proefhond en de tekst ‘Stop dierproeven’.

-Locatie: Landerd Campus, Nistelrooisebaan 35374 RE Schaijk
-Tijd: 14:00 – 15.30

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen