Reizende tentoonstelling Amnesty International in ZGT Hengelo

Array

In de polikliniekgangen van ZGT Hengelo is een tentoonstelling van Amnesty-affiches te bezichtigen. De expositie duurt van 13 juli tot en met eind augustus 2012 en is toegankelijk op werkdagen van 8.00 tot 17.30 uur.

Amnesty International bestaat al ruim vijftig jaar. Wat op 28 mei 1961 begon met de woede van een man is uitgegroeid tot een beweging van miljoenen mensen. In vijf decennia is veel bereikt, gewetensgevangenen zijn vrijgekomen, verdragen zijn aangenomen en dictators zijn gevallen. Maar ook nu nog is er veel onrecht dat de onvoorwaardelijke aandacht van de mensenrechtenbeweging verdient.

In Hengelo besteedt Amnesty sinds afgelopen jaar aandacht aan dit internationale jubileum met een tentoonstelling van klassieke Amnesty-affiches. De affiches, gemaakt door bekende, internationale en nationale kunstenaars zoals Joan Miro, Pablo Picasso, en Ralph Prins laten een fascinerend beeld in de tijd zien van de wereld die verandert samen met Amnesty. Eind augustus verhuist de tentoonstelling naar het ROC.

Amnesty biedt de mogelijkheid om een petitie te ondertekenen en om zogenaamde groetenkaarten te voorzien van een ondersteunende boodschap, waarna de kaart ondertekend wordt gestuurd aan een van de vele gewetensgevangenen.

bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen