Oproep meedoen aan sociale innovatieprijs

Array

VWS organiseert dit jaar de prijs voor het beste idee voor sociale innovatie. Het thema is ‘De patient voorop, tot en met de top’. VWS werkt hier samen met de netwerkgroep Sociale Innovatie Medical Sciences (SIMS).

Met gerichte aandacht voor sociale innovatie, meer rendement uit R&D
Sociale innovatie is het organiseren van mensen en middelen.

Bent u geïnteresseerd in deze uitdaging, kijk dan naar de oproep van minister Schippers.


Met de Sociale Innovatie-Prijs 2012 wil het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport in de sector Life Sciences & Health de ambitie verder opstoken om met gerichte aandacht voor sociale innovatie meer rendement uit R&D te halen.
Daarom roep ik een ieder op mee te dingen naar de Sociale Innovatie-Prijs 2012.
Deze prijs wordt uitgereikt aan:

Het meest innovatieve uitvoerbare plan om bij medisch (technische) innovaties de patient als dé referentie te nemen en het bestuur/management daarbij te betrekken. 

De patient voorop, tot en met de top.
Hoe verleid je de bestuurder/de manager hieraan mee te doen?

Innovatie heeft het beste resultaat met de eindgebruiker als vertrekpunt, die moet er baat bij hebben. In de sector Life Sciences & Health is dat de patient, die moet er beter van worden. Zonder expliciete betrokkenheid van het bestuur/management van de organisatie/bedrijf dat met het ontwikkelen van de medische innovatie bezig is, blijft de uitvoering van plannen suboptimaal. Want het bestuur/management is eindverantwoordelijk voor de inzet van mensen en middelen en bepaalt daardoor mede het succes van de realisatie. 

Voorwaarden voor indiening:

  • Ten minste twee partijen van verschillende organisaties/bedrijven
  • Maximaal 2 A4
  • Aanlevering aan Veronica van Nederveen: [email protected]
  • Uiterlijk 15 september 2012

De deskundige jury 2012 bestaat uit Wil Foppen (voorzitter), Franciska Fleminger, Joris van den Hurk, Marcel Joachimsthal, Aletta Kraneveld, Caren Kunst, Leonie van de Pol. Zij zullen de inzendingen beoordelen. De minister van VWS, mevrouw Edith Schippers, zal op 29 oktober 2012 de prijs uitreiken.

Meer informatie over sociale innovatie is te vinden op externe link: www.simsible.nl

Bron: VWS

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen