Erasmus Universiteit genomineerd als Beste Werkgever

Array

Enige HO-instelling in lijst
De Erasmus Universiteit Rotterdam is genomineerd voor De Beste Werkgever Award 2012. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door VNU Media (Intermediair) en onderzoeksbureau Effectory. Het is voor het eerst dat de Erasmus Universiteit meedingt naar deze titel.

De Erasmus Universiteit Rotterdam is een van de vijftig genomineerden in de categorie organisaties met meer dan 1000 medewerkers. Het is de enige hoger onderwijsinstelling in de lijst.
Eind vorig jaar heeft de EUR een medewerkersonderzoek laten uitvoeren. Om de interne samenwerking goed te laten verlopen zijn een prettige werkomgeving, een goede werksfeer en goede onderlinge communicatie belangrijk. Uit het onderzoek kwam onder meer een overallscore van 7,4. Op basis van dit onderzoek hebben faculteiten, instituten en stafafdelingen van de EUR verbeterplannen ingediend bij het College van Bestuur. Doel is namelijk een score van 8,0 op algemene tevredenheid in 2013. Vanaf dit najaar wordt
er uitvoering gegeven aan deze plannen. Eind 2013 wordt er opnieuw een medewerkersonderzoek uitgevoerd. De resultaten worden in het eerste kwartaal van 2014 bekend.

Over de verkiezing
VNU Media en Effectory maken jaarlijks bekend wie de beste werkgevers van Nederland zijn. Zo kan er een goed beeld worden gevormd over goed werkgeverschap in Nederland. Ruim 1700 organisaties hebben dit jaar de kans gehad om deel te nemen. De Beste Werkgevers Scores zijn gebaseerd op het  gemiddelde tevredenheidsoordeel van organisaties. Recente winnaars waren onder andere Ziggo,  HEMA, Kamer van Koophandel en Stichting Buurtzorg Nederland. Op 9 oktober 2012 worden de Beste Werkgever Awards in Amsterdam uitgereikt.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen