MaartenMemorial nadert één miljoen euro

Array

Raceautoliefhebbers van de MaartenMemorial hebben na acht edities bijna EUR 1 miljoen ingezameld voor kankeronderzoek en vermaak van jonge patienten van het Erasmus MC.

Sportwagens
Het evenement is vernoemd naar garagehouder en Lotusliefhebber Maarten van Sten uit Rotterdam-Hillegersberg. Die had een grote passie voor sportwagens. Hij stierf op 27-jarige leeftijd aan agressieve huidkanker, na behandeld te zijn in het Erasmus MC-Daniel den Hoed.

Maarten MemorialSpannende dag
Sinds zijn overlijden zetten vrienden meer dan honderd exclusieve raceauto’s als Ferrari, Spyker en McLaren in om jonge patienten met kanker een spannende dag te bezorgen op het circuit van Zandvoort.

Onderzoekstafels
Daarnaast steunt MaartenMemorial wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Er wordt geld ingezameld voor vier geavanceerde onderzoekstafels voor pathologen van het Josephine Nefkens Instituut.

Met camera
De aan te schaffen onderzoekstafels zijn uitgerust met een camera die verbinding legt met de operatiekamer. De chirurg daar kan zo meekijken met de patholoog om te zien of al het kankerweefsel is weggenomen bij de patient. Lees de uitleg van prof. Wolter Oosterhuis van het Erasmus MC-Daniel
den Hoed hierover.

De negende editie van de MaartenMemorial staat begin augustus 2012 gepland.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen