Seminar ‘Gezond en dynamisch zitten en rijden in de rolstoel’

Array
Dit is een origineel bericht van O4 Wheelchairs
Gastdocent: fysiotherapeut Bengt Engstrm
Rolstoelgebruikers zitten en rijden vaak oncomfortabel, omdat hun rolstoel niet goed is aangemeten en/of verkeerd is afgesteld. Om een rolstoel goed te kunnen aanpassen is het noodzakelijk een grondige analyse te maken van de individuele behoeften van een rolstoelgebruiker.

Het maken van deze analyses staat centraal tijdens het seminar ‘Gezond en dynamisch zitten en rijden in de rolstoel’ dat O4 WheelChairs organiseert op woensdag 14 november 2012. Een van de docenten is de bekende Zweedse fysiotherapeut Bengt Engstrm.

Tijdens het praktijkgerichte seminar worden duidelijke handvatten gegeven om op gestructureerde wijze (zit-)houdingen te analyseren. De belangrijkste (ergonomische) zitprincipes en dynamische aandrijfprincipes worden daarbij besproken. Daarnaast komen rolstoelaanpassingen aan de orde voor mensen met verschillende aandoeningen.

Een aantal vragen dat wordt beantwoord tijdens het seminar op 14 november:
– Hoe zitten mensen?
– Wat is een van de grootste problemen bij lange-duur-zitters?
– Hoe kan ik mensen gezond laten zitten en rijden?
– Hoe bevrijd ik mensen van passiviteit en geef ik ze actieve vrijheid?
– Hoe vind ik een platform voor goed positioneren?
Het seminar is bij uitstek geschikt voor adaptatieadviseurs, revalidatieartsen, rolstoelspecialisten en zorgprofessionals.

De docenten van dit seminar zijn Bengt Engstrm en Stef Beumer. Bengt Engstrm is een fysiotherapeut uit Zweden die wereldwijd seminars en trainingen verzorgt op het gebied van zithouding, ergonomie van het zitten en rolstoelaanpassingen. Daarnaast is hij schrijver van boeken en artikelen, spreker en design consulent, met focus op zitten in rolstoelen. Stef Beumer is een ervaren ondernemer in mobiliteitsproducten en rolstoel productontwikkelaar. Ook is hij spreker en schrijver, onder meer van de boeken ‘Meer weten over rolstoelen’ en ‘Anders mobiel’.

Het seminar begint om 9.00 uur en vindt plaats in de Golden Tulip Arnhem – Doorwerth.
U schrijft zich in voor het seminar via de website www.rolstoel.nl. Extra informatie over het seminar treft u tevens aan op deze website.

Over O4 WheelChairs
Sinds 2004 ontwikkelt en produceert O4 WheelChairs vernieuwende, vaste frame rolstoelen. Het geengageerde bedrijf bedient inmiddels topklinieken in Duitsland en in Zwitserland. O4 WheelChairs streeft er continu naar rolstoelgebruikers meer mobiliteit en een betere levenskwaliteit te geven. ‘Create to move’ is het motto.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen