Patienten dagje in exclusieve sportwagens

Array

Voor de negende keer is donderdag 2 augustus de MaartenMemorial verreden. Ruim honderd exclusieve sportwagens reden van Ahoy naar het circuit van Zandvoort, met aan boord kankerpatienten, die even konden vergeten dat ze ziek zijn.

Spannend
Het evenement is vernoemd naar de Rotterdamse Lotus-liefhebber Maarten van Sten. Hij stierf op 27-jarige leeftijd aan huidkanker. Sindsdien organiseren zijn vrienden jaarlijks een tocht met raceauto’s, om kankerpatienten een spannende dag te bezorgen. Vader Ad van Sten: “Maarten was misschien niet beroemd, maar om na negen jaar nog zo herdacht te worden, maakt je een bevoorrecht mens.” Teller
MaartenMemorial steunt wetenschappelijk onderzoek naar kanker. EUR 133.842 stond op de teller na de editie van 2012. In negen jaar hebben de vrienden van Maarten nu meer dan EUR 1 miljoen opgehaald voor onderzoek in het Erasmus MC.

Laboratorium
Paul Turner van The Voice of Holland zong aan het slot van de dag enkele nummers en overhandigde de cheque aan professor Theo Luider, hoofd van het Maarten van Sten Laboratorium van het Erasmus MC.
Luider: “Zoals andere jaren wordt dit bedrag geinvesteerd in onderzoeksapparatuur. We zijn enorm vereerd hier te zijn en dit enorme bedrag in ontvangst te mogen nemen.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen