Leren over je eigen lijf

Array

Wilt u meer leren over uw lijf van echte artsen (en artsen in opleiding), kom dan naar de Gezondheidsuniversiteit. De Gezondheidsuniversiteit? Ja, de Gezondheidsuniversiteit, onderwijs waar je geen diploma voor nodig hebt. De Gezondheidsuniversiteit is een nieuw initiatief van Maastricht UMC+ voor geinteresseerde ‘leken’.

Start
Het eerste blok start 19 september en bestaat uit vijf avonden. Daarin leert u meer over de werking van uw hart en longen. Onderwerpen als de bouw van hart en longen, het ontstaan van ziektes, preventie en nog veel meer komen aan bod.

Dokter in de zaal
Is er een dokter in de zaal? Ja, want elke avond begint met een lezing van een expert. Daarna krijgt u een casus voorgelegd, die u in een miniworkshop met collega-studenten gaat aanpakken. Er is geen specifieke vooropleiding vereist. Het enige dat u nodig heeft, is een gezonde belangstelling voor de werking van het menselijk lichaam.

Informatie
Meer informatie over aanmelden, programma en andere data op de website van de Gezondheidsuniversiteit.

Informatie Maastricht UMC+
Voor meer informatie over het Maastricht Universitair Medisch Centrum+ (Maastricht UMC+): www.mumc.nl, www.mumc.tv en de Health Foundation Limburg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen