Tanden en kiezen behouden

Array

Steeds meer mensen behouden op oude leeftijd hun eigen gebit. Als gevolg van het ouder worden, ontwikkelt een deel van deze mensen echter tandvleesontstekingen. Als hierdoor kaakbot verloren gaat, hoeft dat niet altijd tot verlies van tanden of kiezen te leiden. Uit onderzoek van Daniel Oortgiesen blijkt dat het mogelijk is om verloren kaakbot gedeeltelijk te herstellen, zodat het kaakbot beter steun biedt aan de tanden. Hij deed onderzoek naar een nieuwe behandeling voor het behoud van tanden. Er is echter meer onderzoek nodig om te zorgen dat het kaakbot volledig hersteld kan worden.

Daniel Oortgiesen (Delfzijl, 1976) studeerde Tandheelkunde in Nijmegen. In 2006 voltooide hij tevens de Master of Science in de Parodontologie. Sindsdien werkt hij op diverse locaties in het land in verwijspraktijken voor parodontologie en implantologie. Hij verrichtte bovenstaand promotieonderzoek op de afdeling Tandheelkunde van het UMC St Radboud, binnen het Nijmegen Centre for Molecular Life Sciences. Na het afronden van zijn promotie blijft hij aan het UMC verbonden als docent.
vrijdag 24 augustus 2012
Tijd 15:30 uur
Locatie: Academiezaal Aula, Comeniuslaan 2
Faculteit der Medische Wetenschappen
Promovendus: de heer drs. D.A.W. Oortgiesen
Promotors: prof. dr. J.A. Jansen, prof. dr. G.J. Meijer
Copromotors: dr. X.R. Walboomers, dr. A.L.J.J. Bronckers
Titel promotie:A tissue engineering approach to the regeneration of periodontal tissues

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen