Gezondheidsuniversiteit: leren over je lijf – Collegereeks

Array

De gezondheidsuniversiteit van het Maastricht Universitair Medisch Centrum (Maastricht UMC+) is een initiatief van studenten die hun kennis en vaardigheden graag willen delen met geïnteresseerden. Zij hebben een programma opgezet waarbij verschillende ziektes uitgebreid aan bod komen. In deze eerste reeks staan hart- en vaatziektes en longaandoeningen centraal.

Na een kort inleidend college van een deskundige presenteren studenten aan de hand van een casus aan kleinere groepen verschillende aspecten van een ziekte, de diagnose en mogelijke behandelingen. Men kan niet alleen specifieke vragen stellen, maar krijgt op deze manier ook inzicht in hoe de medische wetenschap ervoor staat en hoe men werkt.

19 september tot 17 oktober 2012
Locatie: Akenzaal, Universiteitssingel 40 / Tijd: 19:00 -21:30

SG ondersteunt dit initiatief van harte en heeft het daarom opgenomen in het programma van de collegereeksen. De spreker van de vierde bijeenkomst wordt bekendgemaakt via onze website. Tijdens de vijfde bijeenkomst vinden er verschillende workshops plaats met diverse docenten.

De afzonderlijke colleges:
1. Anatomie en fysiologie van hart en longen (Lamers / 19 sept)
2. Het hart als pomp, hartinfarct (Gorgels / 26 sept)
3. De long, COPD, Astma (Wesseling / 3okt)
4. Bloed, bloeddruk, nieren (10 okt)
5. Hoe informeer je je als patient? (17 okt)

Voor meer informatie kijk op de website van Studium Generale.

bron: Maastricht Universiteit

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen