Beweging 3.0 wil kwaliteit van zorg verder verbeteren

Array

Beweging 3.0 wil samen met bezoekers kwaliteit van zorg verder verbeteren
In verpleeghuis Lisidunahof in Leusden, locatie van Beweging 3.0, is op 21 augustus een `bezoekersmonitor’ in gebruik genomen. Met de bezoekersmonitor kunnen ervaringen met de kwaliteit van zorg in kaart worden gebracht. Het betreft een pilot van Beweging 3.0 in samenwerking met Achmea. De pilot past in de ontwikkeling waarbij Beweging 3.0 zoekt naar nieuwe wegen om inzicht te krijgen in de ervaringen van clienten en hun naasten met de zorg- en dienstverlening.

Via de monitor kunnen familieleden en andere bezoekers, door middel van een beperkt aantal korte vragen, laten weten wat zij van de zorg- en dienstverlening van Lisidunahof vinden. Het beantwoorden van de vragen kost weinig tijd, waardoor de kans op reactie wordt vergroot.

Een andere manier om inzicht te krijgen in de ervaringen is ZorgkaartNederland, waar Beweging 3.0 zich vorig jaar bij heeft aangesloten. Via ZorgkaartNederland kunnen clienten en hun naasten hun mening geven over de zorg en behandeling bij Beweging 3.0. De pilot met de bezoekersmonitor sluit hierbij aan. “Wij willen beter zicht krijgen op de beleving en de ervaringen van clienten en hun familie”, aldus Wim Rongen, locatiemanager Lisidunahof. “De bezoekersmonitor geeft ons de mogelijkheid om continu een vinger aan de pols te houden. Wij kunnen meteen met de uitkomsten aan de slag
en via de monitor volgen of dit leidt tot verbetering.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen