Bestralingstoestel nevenvestiging Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis geïnstalleerd

Array

Het Nederlands Kanker Instituut – Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (NKI-AVL) in Amsterdam opent in 2013 de deuren van de nevenvestiging van de afdeling Radiotherapie in Hoofddorp. In hetzelfde gebouw brengt het Spaarne Ziekenhuis alle zorg aan kankerpatienten in een oncologiecentrum bij elkaar. Deze week is weer een mijlpaal bereikt in het bouwproces; de versneller, het bestralingsapparaat waarmee patienten met kanker worden bestraald is geplaatst. Hiermee nadert de bouw zijn voltooiing.

De bestralingsapparatuur waar het NKI-AVL mee werkt, zijn voorzien van de meest moderne technieken. Hierdoor is het mogelijk om tijdens de bestraling de precieze ligging van de tumor vast te stellen om de schade aan omliggend weefsel zoveel mogelijk te beperken.

Het aantal nieuwe kankerpatienten in Nederland blijft stijgen; in 2015 zal dit aantal ongeveer 100.000 bedragen. Van deze patienten wordt de helft bestraald. Radiotherapie is een zeer gespecialiseerde behandeling en wordt op een beperkt aantal plaatsen aangeboden. Om aan de stijgende vraag te kunnen voldoen, is een uitbreiding van de bestralingscapaciteit van het NKI-AVL nodig.

Door de nevenvestiging Radiotherapie van het NKI-AVL in het Oncologiecentrum van het Spaarne Ziekenhuis te vestigen, hoeven patienten in de nabije toekomst niet meer af te reizen naar Amsterdam. Patienten krijgen hier dezelfde kwalitatief hoogwaardige bestralingsbehandeling als in Amsterdam, zoals van het NKI-AVL verwacht mag worden.

NKI

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in kankerzorg en -onderzoek. De unieke combinatie van zorg en onderzoek binnen één instituut maakt voor kankerpatiënten het verschil. In multidisciplinaire teams werken alle in kanker gespecialiseerde zorgprofessionals continu aan op maat gemaakte behandelplannen. Want in de kern is geen enkele kanker gelijk. Patiënten met (een vermoeden van) kanker kunnen in het Antoni van Leeuwenhoek terecht voor de nieuwste onderzoeks- en behandelfaciliteiten en een persoonlijke benadering. Het Antoni van Leeuwenhoek koos ruim honderd jaar geleden al voor de combinatie van de specialistische zorg van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en het onderzoek van het Nederlands Kanker Instituut onder een dak. Bij het Nederlands Kanker Instituut - de wetenschappelijke tak van het Antoni van Leeuwenhoek - werken ruim 560 onderzoekers aan grensverleggend onderzoek naar kanker. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt voor een belangrijk deel mede mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding en het ministerie van VWS. Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de OECI aangewezen Comprehensive Cancer Center in Nederland. Voor meer informatie: www.avl.nl en www.nki.nl.

Recente artikelen