Opening van MijnRadbouddossier was live te volgen

Array

Vandaag van 12.00 tot 13.00 uur werd MijnRadbouddossier officieel geopend in de vorm van een prikkelende talkshow in de hal bij de hoofdingang van het UMC St Radboud. De talkshow was live te volgen via de website van het Radboud REshape & Innovation Center.

Het online raadplegen van de eigen medische gegevens stelt patienten nog beter in staat om samen met de zorgverleners te werken aan een optimale behandeling van hun ziekte. Over deze mogelijkheid praatte opiniemaker en discussieleider Piet-Hein Peeters met Jopie Verhoeven, voorzitter van de Nederlandse Patienten Consumenten Federatie, Cathy van Beek, lid Raad van Bestuur van het UMC St Radboud en Martin Hoogboom, gebruiker van MijnRadbouddossier. Jan Kremer, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde van het UMC St Radboud en grondlegger van online zorgcommunities, trad op als tafelheer van Piet-Hein Peeters.

MijnRadbouddossier
Sinds de openstelling van MijnRadbouddossier in april 2012 maken al ruim vierduizend patienten gebruik van de mogelijkheid om online hun medische gegevens te raadplegen. Patienten kunnen met hun DigiD inloggen op hun MijnRadbouddossier via een speciale button op www.umcn.nl. In dit dossier staan op dit moment labuitslagen, verwijsbrieven, afspraken en nieuwe onderzoeken. Op termijn zijn ook roentgenfoto’s en aantekeningen te raadplegen.

DigD
Omwille van de veiligheid en bescherming van de persoonlijke gegevens moeten patienten zich eerst eenmalig persoonlijk bij het voorlichtingscentrum van het ziekenhuis aanmelden met een geldig identiteitsbewijs, DigiD-inloggegevens met sms-verificatie en hun mobiele telefoon. Dan wordt de inzage actief gemaakt en kunnen patienten daarna inloggen zo vaak als ze willen.

Patienten die nog geen DigiD met sms-functie hebben, moeten die eerst aanvragen via de website www.digid.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen