Hantavirus Longsyndroom bij bezoekers Yosemite National Park, VS

Array

Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering

Meldingen Hantavirus Longsyndroom bij bezoekers Yosemite National Park, Verenigde Staten van Amerika

Het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) maakt melding van het Hantavirus Longsyndroom (HPS) bij zes bezoekers van het nationale park Yosemite in de Amerikaanse staat Californie. Twee mensen zijn hieraan overleden. Het Hantavirus kan op de mens overgedragen worden door contact met de uitwerpselen en speeksel van besmette knaagdieren. De beste manier om besmetting te voorkomen is het mijden van contact met knaagdieren, hun nesten en uitwerpselen.

The California Department of Public Health (CDPH) en Yosemite National Park Public Health nemen maatregelen. Personen die van plan zijn Yosemite National Park te bezoeken wordt geadviseerd de website van de National Park Service te raadplegen. Personen die het park bezocht hebben en griep-achtige verschijnselen vertonen wordt geadviseerd naar de huisarts te gaan.

bron: Razende Robot Reporter

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen