Verscherpt toezicht Medsen apotheek Lagaay-Westblaak

Array

De Inspectie voor de Gezondheidszorg stelt verscherpt toezicht in bij Medsen apotheek Lagaay-Westblaak in Rotterdam. De medicatiebewaking en de receptbewerking zijn, ondanks toezeggingen voor verbetering, onvoldoende. Het risico voor de patientveiligheid is hoog en de leiding neemt onvoldoende maatregelen om deze risico’s weg te nemen.

De inspectie constateerde op 14 juni 2012 risico’s voor de patientveiligheid. Het gaat ondermeer om medicatiebewaking, receptverwerking, medicatieoverdracht en opslag. Tijdens een bezoek op 6 september 2012 bleek dat de apotheek de toezeggingen om deze risico’s weg te nemen, niet was nagekomen en dat de risico’s onverminderd aanwezig zijn. Daarom heeft de inspectie per 11 september 2012 verscherpt toezicht ingesteld.

Medsen apotheek Lagaay-Westblaak moet binnen vier weken aantoonbaar structurele verbeteringen doorvoeren. Per direct dient Medsen apotheek Lagaay-Westblaak te gaan werken met het nieuwe apotheekwerksysteem waarmee de medicatiebewaking goed kan worden uitgevoerd. De inspectie zal de vorderingen nauwlettend volgen door aangekondigde en onaangekondigde bezoeken . Het verscherpt toezicht geldt voor vier weken. Als de instelling na afloop van de vier wekentermijn onvoldoende maatregelen heeft genomen, kan de inspectie bestuursrechtelijke maatregelen nemen.

Meer informatie

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen