Eerste indruk Geboortecentrum op open dag voor aanstaande ouders

Array

Op zaterdag 29 september organiseert het IJsselland tussen 10.00 en 15.00 uur de tweede open dag van dit jaar voor aanstaande ouders. De open dag geeft antwoord op de vraag: “Wat mag ik verwachten als ik in het IJsselland Ziekenhuis beval'” Alles komt hierbij aan bod. Tijdens deze open dag geeft het IJsselland Ziekenhuis ook een eerste indruk van het Geboortecentrum, het eerste deel wordt in het najaar in gebruik genomen.

De open dag op 29 september De medewerkers van de kraam- en kinderafdeling geven op 29 september uitgebreid informatie. De lactatiekundige en de dietiste vullen dit aan met informatie over (borst)voeding. Ook aanwezig zijn een klinisch verloskundige en een anesthesist om uitleg te geven over de mogelijkheden van pijnbestrijding. De rij wordt afgesloten door medewerkers van het Centrum voor Jeugd en Gezin (consultatiebureau). Naast beeldmateriaal zoals films en diapresentaties zijn ook een wiegje, een verlosbed, een couveuse en borstkolven aanwezig om aanstaande ouders een goede indruk te geven van het reilen en zeilen op de kraam- en verlosafdeling.

Het IJsselland Ziekenhuis organiseert deze gratis informatiedag twee maal per jaar. Aanmelden voor de open dag is niet nodig.

Geboortecentrum en bijzondere samenwerking zorgverleners
Goede samenwerking verbetert de kwaliteit van zorg en de deskundigheid. Vanuit dit standpunt is het IJsselland Ziekenhuis met haar gynaecologen in samenwerking met de omringende verloskundige praktijken en kraamzorg Rotterdam gestart met een verbouwing van de huidige kraam- en gynaecologieafdeling tot een nieuw Geboortecentrum. Eerste- en tweedelijns verloskundigen, gynaecologen, verpleegkundigen, kinderartsen, anesthesiologen en kraamzorg Rotterdam e.a. werken zo gezamenlijk aan innovaties om de zorg rond de geboorte nog verder te optimaliseren.

Op de huidige kraam- en gynaecologieafdeling worden alle 1-, 2- en 4-persoons kraamkamers omgebouwd naar eenpersoons kraamkamers met een huiselijke sfeer. De partner kan uiteraard blijven slapen, bezoek kan in alle rust worden ontvangen en iedere kraamkamer wordt voorzien van nieuw meubilair en standaard faciliteiten, zoals een koelkast waar afgekolfde moedermelk bewaard kan worden. Borstvoeding staat in het IJsselland hoog in het vaandel. Het ziekenhuis is dan ook al sinds 2004 door de WHO (World Health Organization)/Unicef erkend als `Baby Friendly Hospital’.

De verbouwing vindt plaats in de periode van september 2012 tot januari 2013. Door een goede fasering van de bouw zullen patienten en vrouwen die gaan bevallen hier maar weinig van merken.

Vanaf 9 oktober kunnen de eerste kraamvrouwen al van de nieuwe eenpersoonskamers en van de familiekamer gebruik maken. Vanaf 1 januari 2013 kunnen aanstaande ouders gebruik maken van alle nieuwe voorzieningen.

bron: Ijsselland Ziekenhuis

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen