’s Heeren Loo opent digitaal deuren naar geschiedenis

Array

Op 10 oktober, in de maand van de geschiedenis, opent de ’s Heeren Loo Zorggroep op spectaculaire wijze haar deuren naar het verleden met de lancering van een heus digitale museum. Op www.museum-sheerenloo.nl kan de bezoeker zich terug in de tijd wanen: ruim 120 jaar geschiedenis van ’s Heeren Loo in de gehandicaptensector. Tegelijkertijd met het museum trapt de organisatie ook de Canon Gehandicaptenzorg Nederland af.

’s Heeren Loo kent een rijke geschiedenis, die duidelijk laat zien hoe zorg en ondersteuning aan mensen met een beperking zich in de loop der jaren ontwikkelde. De zorggroep laat in 2012 haar eigen, kleurrijke geschiedenis op twee manieren tot leven komen. Met een boekje dat verscheen in mei. En, omdat onze geschiedenis omvangrijker is dan kan worden vastgelegd in een boek, met een digitaal museum.

Virtueel door geschiedenis wandelen

In het digitale museum tonen we de geschiedenis via 15 virtuele kamers in tekst, beeld en geluid. Deze kamers symboliseren de levenslijn van ’s Heeren Loo. Van Intake tot Wonen, van Onderwijs tot Zingeving en van Behandelaars tot Werk & Dagbesteding: in iedere kamer die de bezoeker virtueel betreedt, leest en ervaart hij de verschillen tussen vroeger en nu. In het museum is ook de Canon Gehandicaptenzorg opgenomen. Deze uitgebreide Canon toont aan de hand van tekst, beeld en geluid het verloop van de gehandicaptenzorg in Nederland.

Deuren openen

’s Heeren Loo is de eerste zorgorganisatie met een digitaal museum. De lancering vindt plaats tijdens een bijeenkomst in restaurant Puur in het hoofdkantoor van ’s Heeren Loo in Amersfoort. Tussen 16.00 en 17.00 uur opent officieel de digitale deur naar ons verleden.

Geschiedenis van grote waarde
’s Heeren Loo vindt het belangrijk geschiedenis vast te leggen. “Het bepaalt hoe we nu in ons werk staan, maar ook vooral hoe we naar onze toekomst kijken. We kunnen veel leren van toen, door goede zaken te behouden maar ook vooral te kijken hoe we clienten meer kunnen laten participeren in onze samenleving. Dat wat vroeger niet het geval was. En elke dag schrijven we weer geschiedenis. Dat moeten we koesteren en leggen we dan ook graag vast”, aldus Paul de la Chambre, voorzitter van de Raad van Bestuur.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen