Recall gerookte zalm met salmonellabesmetting

Array

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft een partij gerookte zalm ontdekt die besmet is met de salmonellabacterie.
Het gaat om gerookte zalm geproduceerd door visfabrikant Foppen Paling en Zalm. De gerookte zalm wordt verkocht bij Agrimarkt, AH, Aldi, Bas, Boni, Coop, Deen, Dekamarkt, Digros, Dirk, Emte, Hema, Hoogvliet, Jan Linders, Makro, MCD, Nettorama, Plus, Poiesz, Spar, Supercoop en Vomar.

De zalmproducten worden onder diverse merken verkocht.

Niet eten
Consumenten die bij een van de betrokken winkels gerookte zalm hebben gekocht met de aanduiding EL-41A82EC en NL-6115EG, wordt dringend verzocht het product niet te eten en weg te gooien. Dit geldt ook voor gerookte zalm die consumenten in de vriezer hebben liggen. Consumptie van met salmonella besmette zalm kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Binnen 12 tot 48 uur na het eten van besmet voedsel treden de eerste ziekteverschijnselen op zoals koorts, diarree, misselijkheid, braken, buikkrampen en hoofdpijn.

Besmette partij
Consumenten wordt verzocht op een speciale internetpagina te controleren of zij een product van de besmette partij gerookte zalm in hun bezit hebben.

Bellen
Consumenten kunnen ook bellen met Foppen naar een gratis informatienummer: 0800-0220220 van 8 tot 18h.

Vergoeding
Om het aankoopbedrag vergoed te krijgen, kunnen consumenten de productcode op de verpakking uitknippen en opsturen naar: Foppen Paling en Zalm, Postbus 303, 3840 AH Harderwijk met vermelding van naam, woonplaats en bankrekeningnummer. De portie wordt ook vergoed.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen