Agis-verzekerde bepaalt besparing zorg

Array

De zorgkosten in Nederland stijgen hard. De Amsterdamse klanten van Agis zien mogelijkheden om te besparen. Iedereen was het met elkaar eens dat niet alle behandelingen in elk ziekenhuis moeten worden uitgevoerd.Kwaliteit staat voorop, maar de bereikbaarheid van ziekenhuizen moet wel voor iedereen goed geregeld zijn.
Dat is een van de uitkomsten van de klantcontactdag die op 25 september door de zorgverzekeraar in Artis werd georganiseerd. Klanten werd gevraagd hoe zij het geld binnen de zorg zouden verdelen als zij het voor het zeggen hebben.

De centrale vraag die aan klanten werd voorgelegd was ‘hoe kunnen we de zorg in Nederland betaalbaar houden? Om hier een antwoord op te vinden speelden de deelnemers het ‘Zorgkostenspel’. Aan de hand van stellingen en onderlinge discussie bepaalden Amsterdamse klanten hoe zij tegen de zorg aankijken. De deelnemers concludeerden dat er bezuinigd kan én moet worden. Het is goed om als klant meer inzicht te krijgen in de zorgkosten. Want als je weet wat een behandeling kost, ga je er bewuster mee om en levert dit een besparing op, zo is men in Amsterdam van mening.

Tijdens de bijeenkomst werd volop gediscussieerd met medewerkers en directie van de zorgverzekeraar. Annemiek Heijer: ‘Als directeur klantcontact van Agis kijk ik bij alles wat we doen door de bril van de klant. Hier in Artis gaan we echt het persoonlijke gesprek aan. En dat is van grote waarde voor heel Agis. Klanten vertellen ons wat zij vinden van ontwikkelingen in de zorg. Het is aan ons hier mee aan de slag te gaan zodat wij nog betere hulp kunnen bieden.’

Deze week gaat de zorgverzekeraar ook in gesprek met klanten in Apeldoorn om te horen wat voor hen de belangrijkste bouwstenen zijn in de zorg.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen