Activiteiten in Amphia tijdens Allergieweek

Array

Van maandag 8 tot en met vrijdag 12 oktober 2012 organiseert het Amphia Ziekenhuis verschillende activiteiten voor patienten en geïnteresseerden tijdens de landelijke Allergieweek. Zo is er van maandag tot en met woensdag dagelijks van 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur een informatiestand ‘Alles over allergie’. Daarnaast vindt er op woensdagavond 10 oktober van 20.00 tot 22.00 uur een informatiebijeenkomst plaats onder de titel ‘Denk je eens in, een leven zonder allergie’.

De Allergieweek is bedoeld voor iedereen die allergisch is of geïnteresseerd is in allergische aandoeningen. Bij de informatiestands kunnen geïnteresseerden terecht voor meer informatie en specifieke vragen aan deskundigen van Amphia. Deze stands bevinden zich in de hal op de drie locaties van het Amphia Ziekenhuis in Breda en Oosterhout. Tijdens de informatiebijeenkomst op 10 oktober geven medisch specialisten van het Amphia Ziekenhuis uitleg over hooikoorts, allergieen voor stof en dieren en astma en over de behandelingmogelijkheden onder andere met immunotherapie. Uiteraard is er alle gelegenheid voor het stellen van vragen. Ook kan men terecht voor een huidpriktest. De bijeenkomst vindt plaats in het Kenniscentrum van het Amphia Ziekenhuis, locatie Molengracht in Breda en is gratis.

Twitterspreekuur
Vragen over allergie kunnen ook gesteld worden tijdens het Amphia Twitterspreekuur op donderdag 11 oktober. Dus heeft u weleens last van een verstopte neus of hevige niesbuien in het voorjaar of in de zomer? Krijgt u het benauwd als u in een stoffige ruimte bent? Van 20.30 tot 21.30 uur zitten allergoloog, KNO-arts en longarts klaar om al uw vragen te beantwoorden. U kunt uw vragen stellen via @AmphiaZKHuis, onder vermelding van #dramphia. Hebt u geen twitteraccount? Dan kunt u uw vraag ook plaatsen op de Facebookpagina van Amphia: www.facebook.com/AmphiaZiekenhuis.

Toename van allergie
Allergische aandoeningen vormen een wereldwijd gezondheidsprobleem met een grote impact op het sociaal en economisch functioneren van mensen die hier last van hebben. Zorgwekkend is dat het aantal mensen dat last heeft van allergie blijft toenemen, vooral bij kinderen is deze toename zichtbaar. Uit onderzoek blijkt dat 70% van de allergische patienten ervaart dat allergie de kwaliteit van hun leven beperkt. Tijdens de Allergieweek wil het Amphia Ziekenhuis extra aandacht besteden aan dit toenemende gezondheidsprobleem.

Recente artikelen