Herdenkingsbijeenkomsten in ZGT

Array

Het overlijden van een dierbare tijdens of na een opname in ZGT laat bij nabestaanden vaak diepe sporen na, hoe jong of oud diegene ook geworden is. De vakgroep geestelijke verzorging organiseert herdenkingsbijeenkomsten in ZGT om bij het overlijden en het gemis stil te staan.

Op vrijdag 12 oktober 2012 van 19.30 tot 20.45 uur is er een herdenkingsbijeenkomst in ZGT Almelo voor de nabestaanden van overleden volwassenen die in ZGT Almelo zijn overleden. Op zaterdag 13 oktober is er van 15.15 tot 17.00 uur een herdenkingsbijeenkomst voor ouders, familieleden en  naasten van overleden (ongeboren) kinderen die in ZGT Hengelo zijn overleden.

Familieleden en nabestaanden zijn persoonlijk uitgenodigd voor deze bijeenkomsten. Indien u geen uitnodiging heeft ontvangen en toch graag bij een van deze bijeenkomsten aanwezig wilt zijn dan kunt u zich voor 7 oktober aanmelden via het mailadres: [email protected] of telefonisch contact opnemen via: 0546 69 3763 of 074 290 5116. Belangrijk is dat u vermeld wie u wilt herdenken en met hoeveel mensen u wilt komen.

Tijdens de bijeenkomsten worden door de familieleden kaarsen aangestoken terwijl de namen van hen die zijn overleden nog eens klinken. De geestelijk verzorgers trachten woorden te geven aan het proces waar je in terecht komt na het overlijden van een dierbare. Het geheel wordt omlijst met  muziek, gedichten en een verhaal. Het biedt mensen de gelegenheid stil te staan bij levensvragen en bij datgene dat kracht en inspiratie geeft. Dat kan verlichtend en ondersteunend werken. Door ruimte te geven aan zingeving in de zorg voor zowel patienten als hun naasten hoopt de vakgroep  Geestelijke Verzorging er aan mee te werken dat ZGT in de breedste zin van het woord een vertrouwd ziekenhuis voor u mag zijn. De plaats en omstandigheden waar iemand sterft vergeet je immers niet en krijgt vaak een bijzondere maar ook emotioneel beladen betekenis.

De herdenkingsbijeenkomsten zijn niet specifiek kerkelijk of religieus. De bijeenkomst in Almelo wordt in de Twentezaal gehouden, routenummer 1.11. De bijeenkomst in Hengelo in de Albert Schweitzerzaal, routenummer 0.10. Na afloop is er gelegenheid tot samenzijn.

bron: ZGT

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen