Patiënten werken aan werk

Array

Patienten werken aan werk| ochtendseminar
Werk maakt gelijkwaardige en volwaardige deelname aan de samenleving mogelijk. Veel patientenorganisaties hebben daarom initiatieven genomen om hun achterban te steunen bij het vinden of behouden van werk. Daarbij is goede samenwerking essentieel met werkgevers en professionals die verantwoordelijk zijn voor duurzame inzet en re-integratie. Dit ochtendseminar plaatst de rol van patientenorganisaties bij het bevorderen van de arbeidsparticipatie in de schijnwerpers en is bestemd voor medewerkers van patientenorganisaties, UWV, reïntegratiebedrijven, gemeenten, arbodiensten en verzekeringsartsen, bedrijfsartsen en werkgevers.

Programma
09.30 uurInloop
10.00 uurWelkom door dagvoorzitter Harry Starren
10.10 uurWelke veranderingen staan ons te wachten?
Ankie Koning, klantgroepmanager Arbeidsgehandicapten, Team Ontwerp dienstverlening UWV
10.25 uurVideoparade van werkprojecten
10.35 uurBehoud van werk met hulp van patientenorganisaties
  • Laurence Maes, Ned. Federatie Kankerpatientenorganisaties (NFK)NFK heeft een methodiek ontwikkeld om het gesprek tussen werknemer met kanker en werkgever zo snel mogelijk op gang te brengen. Momenteel is NFK betrokken bij een samenwerkingsproject met verzekeringsartsen.
  • Ronald Brands, Hiv vereniging Nederland Over hiv en werken tot aan je pensioen. De meerderheid van mensen met hiv ouder is dan 50 jaar en deze groep wordt de komende jaren steeds groter. www.positiefwerkt.nl is dé centrale plek hiv voor werkgevers, beroepsgroepen, intermediairs en werknemers (met hiv). Er is met name aandacht voor preventie d.w.z. het voorkomen van (onterechte) uitval.
  • Astrid van Waart, WhiplashstichtingVoor veel werknemers met whiplash, ME/CVS en PDS heeft de aandoening tijdelijk of permanent invloed op de mogelijkheden om te werken. Het is van groot belang dat zij regelmatig met de bedrijfsarts en andere betrokkenen belemmeringen en oplossingen in de werksituatie bespreken. Het project Dialoog-gestuurde re-integratie ontwikkelt producten voor mensen met whiplash, ME of PDS en geeft advies aan bedrijfsartsen en werkgevers voor constructieve communicatie.
11.10 uurPauze
11.35 uurVideoparade van werkprojecten
11.45 uurPanel over samenwerking met Petra van de Goorbergh, directeur OVAL en vertegenwoordigers van patientenorganisaties, UWV, reïntegratiebedrijven en organisaties verzekeringsgeneeskundigen en bedrijfsartsen
12.30 uurAfsluiting
Plaats en tijd
Vrijdag 9 november, 10.00-12.30 uur in Schouwburg De Meerse, Hoofddorp
Informatie en aanmelden
Toegang: € 80,- voor professionals (gratis voor mensen met een arbeidsbeperking en leden patientenorganisaties)
Direct aanmelden: Klik hier
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen