Beurs “duizend Borsten” wint Breast Friends Award 2012

Array

Monique van Orden en haar Breast Friend, dr. Carolien Smorenburg. Fotograaf: Patricia Steur

Duizend Borsten, een infotainment beurs over borsten en borstkanker, wint dit jaar de  Breast Friends Award.  Monique van Orden krijgt de Award uitgereikt op zondag 7 oktober tijdens de slotceremonie van A Sisters Hope Walk in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Monique wil de Award symbolisch delen met de mammacare-teams van Nederland. Monique: “Ik ben het mammacare-team dat me heeft bijgestaan tijdens mijn behandelingen tegen borstkanker zeer dankbaar. De mammacare-teams die nu allemaal meewerken aan duizend Borsten zijn professionals met passie voor het vak. Daarom wil ik mijn Breast Friends Award  graag opdragen aan alle leden van de mammacare-teams van Nederland, want zonder hen geen goede borstkankerzorg en zonder hen geen duizend Borsten.”

 

Monique van Orden (45) kreeg op haar veertigste borstkanker, Tussen de behandelingen door bedacht ze de borstkankerbeurs. Monique: “Mijn oncoloog, dr. Carolien Smorenburg, vroeg of ik ‘iets’ kon verzinnen voor het ziekenhuis in de borstkankermaand. Dit werd de aanzet tot de duizend Borsten beurs.” Carolien en haar onvermoeibare collega oncologisch chirurg dr. Hermien Schreurs bedachten dat een beurs als deze door meerdere ziekenhuizen samen georganiseerd moest worden. Ze vonden een enthousiast gehoor bij hun collega’s van de ziekenhuizen in de regio. Hierna is het hard gegaan. Monique vertelt: “Dit jaar zullen de vierde en vijfde  editie van duizend Borsten plaatsvinden. Veel borstkankerpatienten komen samen met hun familie en vrienden naar duizend Borsten.” Smorenburg nomineerde Monique voor de Breast Friends Award.

Mammacare-team
Duizend Borsten is een infotainment-beurs over borsten en borstkanker. Bezoekers krijgen een volledig programma: sprekers, modeshows en aandacht voor lichaam en geest. Bezoekers kunnen alleen of met elkaar op de foto, met of zonder blote borst(en). En natuurlijk zijn alle leden van het mammacare-team aanwezig. Zij laten de witte jassen in het ziekenhuis hangen en geven antwoord op vragen. Monique: “We kiezen voor een mooie locatie in de regio en bewust niet voor een van de ziekenhuizen. Een ziekenhuis zie je namelijk al genoeg tijdens je behandeling.”

 

De geldprijs wordt gebruikt om de boeiende lezingen op de beurs op de website terug te laten zien. Monique: “We hebben vaak gehoord dat bezoekers graag de lezingen nog eens terug wilden kijken. En mensen die te ziek waren om naar de beurs te komen, gaven aan dat ze ook graag de lezingen wilden zien. Aan die wens kunnen we nu tegemoet komen.”

 

Jubileumjaar
Monique van Orden is de vijfde Breast Friends Award winnaar. Vorig jaar won Wien Sillevis Smitt met Survivors on Top. Eerdere winnaars zijn Marielle van der Pers met haar website www.hoofdzakengids.nl, Machteld de Bont met haar Stichting Care for Cancer en Lide van der Vegt met Mammarosa. Een vakkundige jury beoordeelt alle inzendingen. Juryvoorzitter Karin Schut: “Als ik terugkijk kan ik niet anders dan tevreden en trots zijn op de Award-winnaars van de afgelopen jaren. Het zijn  allen projecten die goed bedacht zijn en zich nog steeds verder ontwikkelen.”

De Breast Friends Award is een initiatief van Roche Nederland B.V. Meer informatie is te vinden op

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen