Op 29 november brainstorming over betalen voor gezondheid

Array

Hoe zorgen we ervoor dat er minder mensen gebruik hoeven maken van de zorg? Welke prikkels zijn er voor het veld om te investeren in gezondheid? Of zijn burgers in het huidige systeem een dief van de eigen portemonnee als zij gezonder worden? Hoe zou het systeem gezondheid kunnen gaan betalen? Dit alles vraagt Ronald van Breugel, Beleidscoordinator Zorg bij Zorgverzekeraar VGZ, zich af. Hij houdt zijn presentatie ‘Een gezonde populatie: de belangen vanuit een ander perspectief’’ op de Preventie Conferentie van donderdag 29 november 2012.

Onder dagvoorzitterschap van ondergetekende wordt met onder meer sprekers en gasten als Guy Schulpen, Medisch Directeur van RHZ Maastricht-Heuvelland, Jan Joost Meijs (Gezondheidscentrum De Roerdomp, Nieuwegeijn), Helmut Hildebrandt (Gesundes Kinzigtal), Marc Pomp (gezondheidseconoom), oud CDA-kamerlid Sabine Uitslag, Daan Rooijmans (Regio-Regie CZ Zorgverzekeringen) en publiek naar antwoorden en openingen gezocht om Nederland gezonder te krijgen. De Preventie Conferentie vindt plaats op donderdag 29 november 2012 van 12.30-17.30 op de mooie industrieel erfgoed locatie De Fabrique te Utrecht. Meld je aan door hier te klikken. Het congres is gratis en wordt gesponsord door Weight Watchers Health Services.

Guus Schrijvers

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen