Wethouder Purmerend komt in rolstoel over de brug

Array

Tochtige tocht voor wethouder Helm bij De Molentocht
Vrijdagochtend 5 oktober ging wethouder Helm van Purmerend samen met een aantal bewoners van zorgcentrum Molentocht op pad. In een rolstoel ging de wethouder op pad van `t zorgcentrum naar het bruggetje richting winkelcentrum de Meerlanden. De wethouder was uitgenodigd door SP-raadslid Paula Kronenburg tijdens de vergadering van de gemeenteraad om zelf te ervaren hoe het is om als rolstoeler de hobbels in de brug te moeten nemen. Na afloop zegde de wethouder toe de werkzaamheden voor een nieuwe brug naar begin volgend jaar te vervroegen

Het was slecht weer, vrijdagochtend 5 oktober. De regen kwam met bakken uit de hemel. Voortgeduwd door Paula Kronenburg nam de wethouder de hobbels over het aangetaste asfalt. Vergezeld van een ambtenaar kon hij zelf ervaren wat de bewoners van de Molentocht die aangewezen zijn op een rolstoel elke keer meemaken als zij over het bruggetje rijden. Ook mocht hij meemaken wat het is om als vrijwilliger een rolstoel te duwen over de beschadigde asfaltlaag. Twee bewoonsters en twee vrijwilligers trotseerden wind en regen om de wethouder te begeleiden. Na het ritje zegde de wethouder toe de werkzaamheden voor een nieuwe brug naar begin volgend jaar te vervroegen. Een tijdelijke oplossing zal moeilijk worden omdat de bruggen niet worden hersteld maar helemaal vervangen worden door kunststof delen. Een ding mag je deze wethouder toegeven. Hij was in ieder geval bereid om zelf in de rolstoel te zitten om te ervaren hoe het echt voelt. Na afloop was er voor iedereen een lekker kopje koffie.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen