De Klimroos ontvangt eerste vernieuwde Lekker Fit! lespakket

Array

Op maandag 8 oktober verrasten Hans Stam, directeur Hartstichting en Paul Rosenmoeller voorzitter Convenant Gezond Gewicht leerlingen en leerkrachten van Basisschool De Klimroos in Utrecht met het nieuwe Lekker Fit! lesmateriaal.

OBS de Klimroos is een van de scholen die mee heeft geholpen bij het vernieuwen van Lekker Fit! lesmateriaal. Lekker Fit! is een lespakket voor groep 1 t/m 8 van de basisschool. Kinderen leren alles over gezond eten en bewegen en ze worden zich op speelse wijze bewust van de keuzes die ze
hierbij maken. Er zijn in totaal 1400 scholen die sinds de start Lekker Fit! hebben aangeschaft.

Lekker Fit! vernieuwd
Het nieuwe lesmateriaal is met leraren uit het basisonderwijs ontwikkeld. Door de vernieuwing is er meer interactie met de leerlingen en worden gezonde voeding en beweging bij kinderen gestimuleerd. Lekker Fit! bestaat al acht jaar en heeft met succes al duizenden leerlingen bereikt.

Lekker Fit! is een samenwerking tussen uitgever Arko Sports Media en de Hartstichting. De Hartstichting zet zich in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen. Jong geleerd is oud gedaan. Dat geldt ook voor een gezonde leefstijl. Te veel of ongezond eten en te weinig bewegen, spelen een
belangrijke rol bij het krijgen van hart- en vaatziekten op latere leeftijd. Daarom is het belangrijk dat kinderen al vroeg kennis maken met gezonde gewoontes.

bron: Hartstichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen