Scheper Ziekenhuis informeert bezoekers over orgaandonatie

Array

Bezoekers van het Scheper Ziekenhuis in Emmen kunnen zich van maandag 22 tot en met vrijdag 26 oktober laten informeren over orgaandonatie. Nog steeds is er een tekort aan orgaandonoren. Ieder jaar overlijden er mensen terwijl zij wachten op een nieuw orgaan. Nederland. Omdat het deze week Donorweek is, besloot het Emmense ziekenhuis orgaandonatie extra onder de aandacht te brengen.

In de centrale hal van het Scheper Ziekenhuis kunnen bezoekers terecht bij een informatiestand. De donorfunctionaris van het ziekenhuis, die op wisselende tijden in de stand aanwezig is, licht toe waarom het vastleggen van een keuze over wel of geen orgaandonatie zo belangrijk is. Nabestaanden komen op die manier niet voor die -vaak moeilijke- keuze te staan.

Donorweek Van 22 tot en met 28 oktober is het in Nederland Donorweek. Omdat er nog steeds een tekort is aan orgaandonoren vragen bekende en onbekende Nederlanders aandacht voor dit onderwerp. Ze roepen andere mensen op zich ook te laten registeren. Meer informatie: www.jaofnee.nl.

bron: Leveste

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen