Reflecterend vermogen belangrijke voorspeller van goede arts-patient

Array
Het beginniveau en het reflecterend vermogen zijn belangrijke voorspellers van hoe goed huisartsen in opleiding worden in de arts-patientcommunicatie. Dit constateert Judy van Es in haar onderzoek. Van Es keek of het mogelijk is om bij artsen die worden opgeleid tot huisarts, na een jaar opleiding te voorspellen hoe goed ze zullen worden in de arts-patientcommunicatie.
Zij toont ook aan dat huisartsopleiders goed gebruikmaken van de feedback die ze krijgen op hun functioneren bij het opstellen van persoonlijke ontwikkelplannen (POP’s). Daarnaast blijkt dat het bespreken van deze POP’s in peer groups de kwaliteit hiervan net zo positief beinvloedt als een een-op-een-bespreking met een getraind staflid.

Mw. J.M. van Es: Tailoring to educational needs. Preparatory studies into doctor-patient communication training and the development of trainers’ expertise in General Practice Specialty training. Promotor is mw. prof. dr. M. Wieringa-de Waard.

 

* Aula – Lutherse kerk

 

Singel 411 | 1012 XM Amsterdam

 

Deelname

 

Toegang vrij

 

Gepubliceerd door UvA Persvoorlichting

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen