Informatieverwerking voor zorggroepen en huisartsen makkelijker

Array

Eerste zorggroepen SHL-Groep gaan aan de slag met het VitalHealth KIS
SHL-Groep, al ruim 20 jaar een begrip in ondersteuning van de eerstelijns gezondheidszorg, biedt samen met VitalHealth aan zorggroepen en huisartsen een optimaal pakket ten behoeve van een geïntegreerde dienstverlening. Inmiddels gaan twee zorggroepen, met in totaal ruim 140 huisartsen en ruim 50.000 chronische patienten aan de slag met deze nieuwe propositie van SHL-Groep. Het VitalHealth Keten Informatie Systeem (KIS) is hierbij een belangrijk speerpunt evenals de inzet van financiele procesondersteuning die door VIP Calculus wordt gefaciliteerd.

Eerder dit jaar kondigden SHL-Groep en VitalHealth aan hun samenwerking uit te breiden. SHL-Groep levert sinds een aantal jaar diensten voor Datamanagement en Rapportage aan veertien zorggroepen waarbij al gebruik werd gemaakt van de financiele applicaties van VIP Calculus. Onderzoek bij deze zorggroepen, die vooral in het zuiden van het land zitten, maakte voor SHL-Groep een aantal dingen duidelijk. Zo is er een toenemende behoefte om het multidisciplinaire werken in de keten te ondersteunen. Daarnaast willen zorggroepen patientzelfmanagement kunnen faciliteren en iedere patient een Individueel Behandelplan aan kunnen bieden. Bovendien vragen de steeds professioneler wordende zorggroepen om goede management- en stuurinformatie, als handvat om de processen en kwaliteit van zorg te optimaliseren. Doel is de efficientie en doelmatigheid van zorg naar een hoger niveau te tillen, wat ook zorgverzekeraars als belangrijk doel zien bij hun contractering met zorggroepen.

Zorggroepen aangesloten
In het voorjaar heeft SHL-Groep besloten de samenwerking met VitalHealth en VIP Calculus uit te breiden. De eerste zorggroep die besloten heeft hiermee aan de slag te gaan is Zorggroep West-Brabant. Na West-Brabant heeft ook de Vereniging van Ondernemende Huisartsen Gorinchem e.o. besloten om zich aan te sluiten. SHL-Groep en VitalHealth verwachten dat meer zorggroepen interesse hebben zich aan te sluiten in deze gezamenlijke propositie.

“Wij zijn enthousiast. We verwachten goede overzichten te kunnen maken op zorggroepniveau, praktijkniveau en patientniveau en hierdoor meer inzicht te krijgen in managementgegevens. Hierdoor kan de kwaliteit van zorg verbeterd worden en kunnen de huisarts en POH efficienter werken.” aldus Rascha de Gast, bestuurder van Zorggroep West Brabant.

Binnen deze samenwerking ontwikkelt SHL-Groep voornamelijk de ondersteuning van het zorginhoudelijke aspect en aanverwante diensten. VitalHealth levert met het KIS hiervoor de noodzakelijke IT ondersteuning. VIP Calculus blijft hierbij zorgen voor een sluitende financiele afwikkeling.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen