Ruim 200.000 Nederlanders krijgen online hulp

Array

Ruim 200.000 Nederlanders krijgen online hulp bij psychische, sociale en maatschappelijke problemen. Het aantal neemt al jaren flink toe.

Eerder werd bekend dat het aantal mensen dat online hulp zoekt tussen 2007 en 2010 verdrievoudigd is tot 181.000. Dat getal staat inmiddels dus op ruim 200.000.

De cijfers zijn afkomstig van het Netwerk Online Hulp. Het netwerk bestaat uit organisaties als Humanitas, Juridisch Loket en de Kindertelefoon.

2011 was het vijfde opeenvolgende jaar dat het gebruik van de zogenoemde e-hulp toeneemt. De groei zal naar verwachting de komende jaren doorzetten omdat meer zorg- en welzijninstellingen online hulp gaan inzetten.

Het aantal mensen dat een hulpsite bezoekt ligt overigens nog veel hoger op ongeveer twee miljoen. Van al deze bezoekers kregen ruim 200.000 mensen hulp via de chat of e-mail. Gemiddeld krijgt de online hulp een 8.

bron: NU nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen